Rīgas Kinostudijai turpmāk būs pieeja padomju laika kinofilmu oriģinālmateriāliem, kas glabājas Krievijā
Publicēts 28. jūnijā, 2010.
A/s „Rīgas Kinostudija” un Krievijas Valsts televīzijas un radio programmu fonds („Valsts tele-radio fonds”) 21.jūnijā Maskavā parakstījuši sadarbības protokolu, kas paredz turpmāku abu organizāciju sadarbību padomju laika kino mantojuma saglabāšanā, atjaunošanā un izplatīšanā.

Sadarbības protokola parakstītāji apņēmušies nodrošināt Krievijas Federācijas (KF) un Latvijas Republikas (LR) iedzīvotāju pieeju audiovizuāliem darbiem, kas uzņemti Kinostudijā pēc PSR savienības valsts televīzijas un radioapraides pārvaldes iestāžu pasūtījuma (telefilmām).

Šīs telefilmas ir KF un LR tautu kultūras mantojuma sastāvdaļas, tādēļ „Rīgas Kinostudija” un „Valsts tele-radio fonds” apņēmušies nodrošināt abu valstu kultūras dialoga attīstību, apkarojot nelikumīgu telefilmu izmantošanu. Tāpat abi sadarbības protokola parakstītāji vienojušies saskaņā ar normatīvajiem aktiem veicināt cīņu pret nelikumīgu telefilmu izplatīšanu un apgrozību jebkādā veidā un jebkurā teritorijā.

„Rīgas Kinostudija” un „Valsts tele-radio fonds” apņēmušies izstrādāt telefilmu izplatīšanas kārtību. Sadarbības protokola parakstītāji ir noteikuši, ka no brīža, kad, ņemot vērā gan tiesiskos, gan ekonomiskos aspektus, tiks izstrādāta savstarpēji saskaņota telefilmu izplatīšanas kārtība, trešās personas varēs izmantot telefilmas vienīgi šajā noteiktajā kārtībā.

Sadarbības protokols paredz, ka saskaņā ar „Valsts tele-radio fonda” statūtiem „Rīgas Kinostudijai” tiks sniegta palīdzība telefilmu izejošo materiālu, tajā skaitā arī negatīvu digitālo kopiju izgatavošanā augstas izšķirtspējas formātā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: