Rīgas Kinostudijas filmu „Padoties aizliegts” līdz gada beigām rādīs visā Latvijā
Publicēts 19. oktobrī, 2009.
Rīgas Kinostudijas dokumentālo filmu „Padoties aizliegts”, ko mēneša laikā kinoteātrī „Parex Plaza” apmeklējuši aptuveni 1700 skatītāju, no oktobra vidus ir iespēja noskatīties arī citur Latvijā. Jau sestdien ar kinoseansu Līgatnes kultūras centrā sākās filmas ceļojums pa reģioniem.

Plānots, ka līdz Ziemassvētkiem filma tiks demonstrēta kinoteātros un kultūras namos visā Latvijā. Tuvākie seansi un tikšanās ar filmas radošo komandu paredzēti:

-          22.oktobrī plkst. 19.00 Brocēnu kultūras centrā;

-          23.oktobrī plkst. 19.00 Amatas kultūras centrā;

-          no 23. līdz 29.oktobrim Liepājā, „Kino balle”;

-          29.oktobrī plkst. 19.00 Apes tautas namā;

-          30.oktobrī plkst. 19.00 Alūksnes tautas namā;

-          no 30.oktobra līdz 5.novembrim Valmierā, kinoteātrī „Gaisma”.

Tuvākajā laikā grafiks tiks papildināts ar jauniem seansiem citās pilsētās un novadu centros.

 

Rīgas Kinostudijas valdes loceklis un filmas līdzproducents Vents Horsts saka: „Pēc filmas demonstrēšanas Rīgā, kas vairākkārt tika pagarināta, jo kinoteātra vadība atzina, ka interese ir liela un ar sākotnēji paredzētajām divām nedēļām bijis par maz, mēs ar milzīgām cerībām skatāmies arī uz reģioniem. Ņemot vērā, ka filmas pamatā ir stāsts par parastu ģimeni no Ragaciema, kas par spīti dažādiem sporta „elites” un birokrātijas liktiem šķēršļiem cīnās par saviem sapņiem un iecerēm, tā varētu būt tikpat tuva un saprotama visiem apņēmīgajiem cilvēkiem Liepājā, Saldū, Alūksnē, Aizkrauklē, Preiļos un daudzviet citur.”

 

8. oktobrī filma „Padoties aizliegts” demonstrēta arī Baltkrievijā dzīvojošiem un strādājošajiem latviešiem, kuri to uzņēmuši ar lielu atsaucību. "Filma uzrunāja ar savu cilvēcību un reālo skatu uz dzīvi. Pusotra stunda, sekojot līdzi Ritenieku ģimenes gaitām, paskrēja nemanot. Vēl ilgi pēc filmas noskatīšanās biju tās varā," saka Minskā strādājoša latviete. Ar vēstniecības atbalstu filmas veidotāji tikās arī ar kinostudijas „Belorusfiļm” vadību un radošajiem darbiniekiem, ar kuriem apspriesta iespējamā Rīgas Kinostudijas un tās Baltkrievijas kolēģu sadarbība. Savukārt šonedēļ producente Elvita Ruka filmu ved rādīt Uzbekijas kolēģiem.

 

„”Padoties aizliegts” spilgti demonstrē, ka arī dokumentālā filma var būt vienlaikus komēdija, trilleris un drāma. Izteiksmīgi varoņu raksturi, spraigi notikumi un lielas emocijas, - to visu piedāvā filma ar tik zīmīgu nosaukumu. Pēc tās uzņemšanas apstiprinājušās mūsu iekšējās, profesionālās izjūtas, ka arī Latvijas kino nozarei padoties aizliegts – skatītājs gaida interesantas filmas, un mēs turpināsim tās veidot un piedāvāt,” piebilst V.Horsts.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: